Амазон интернет продаја

У овоме тренутку, милиони долара се окрену путем интернет продаје. У свету интернет комуникација и све краћих временских дистанци између најудаљенијих места на свету, продаја и куповина ствари преко интернета је постала свакодневица. Многи људи су се одлучили за продају својих ствари преко интернета јер мисле да је на овај начин најбоље понудити свој производ што већм броју купаца.

Уколико се одлучите за прављење налога преко Амазона, и за продају својих ствари преко овог сајта, ипак морате знати да није довољно само поставити свој производ на овај сајт и да ће се он сам од себе продати. Потребно је, наиме, имати добру маркетинг стратегију како би се ваш производ истицао и како би га што више потенцијалних купаца уочило. Ово је изводљиво тако што ћете урадити четири ствари, и сами себи одрадити маркетинг.

Прва, а можда и најбитнија, ствар приликом постављања неког производа јесте да је могуће тај производ што лакше пронаћи приликом укуцавања параметара у пољу за претрагу. Пре свега, наслов, тј. име, производа не сме бити дугачак већ кратак и мора да садржи кључне речи које се најчешће појављују у претрази. Уколико ово не урадите, може се десити да се ваш производ нађе на зачељу листе за претрагу сличних производа. Корисно је избегавати већ постојеће речи и изразе за свој производ, трудите се да будете јединствени. Са друге стране, много је битно и како ћете приказати тај производ. Уколико избаците само две слике свог производа, и то лошег квалитета, ретко ко ће се уопште потрудити да погледа опис производа. Дакле, побрините се да ваш производ исликате из што више углова, али оних репрезентативних, и потрудите се да слике буду урађене у великом квалитету.

Друга ствар на коју морате водити рачуна јесте прилагођавање цена. Морате имати на уму да ваш производ, највероватније, није јединствен и да има и других сличних производа из те категорије. Значи, морате водити рачуна и о томе колико и ти производи коштају како бисте били конкурентни. Боље је понудити мало мању цену, али остварити већи приход приликом продаје веће количине неког производа. Такође, немојте да заборавите да се свако тржиште мења, па тако и цене неких производа. Стално ажурирајте цене како не бисте испали из колосека.

Такође, амазон сам по себи нуди и одређене кампање које се плаћају, анравно, а помоћу којих је могуће да још више изрекламирате свој производ и тако га презентујете већем броју потенцијалних муштерија. Ту је битна ствар да уколико сте спремни да потрошите више, толико ћете више среће имати приликом претраге одређених категорија производа.

И на крају, свако од нас, приликом куповине било чека на интернету, погледа критике и оцене производа. Продајте само квалитетене производе како бисте добили квалитетне и добре критике и оцене јер ће вам добра реч увек довести још купаца, а лоша отерати и оно мало што имате

Иако је Амазон одлична ствар за интернет продају производа, имајте на уму да и овде морате приментити неке маркетинг стратегије како бисте били сигурни да ваш производ неће остати негде на зачељу. Ми смо навели само неке, па покушајте да их примените.