Електронски новчаници у Србији – Пејонер

Већ смо рекли у чланку о Скрилу да се тржиште интернет маркетинга, интернет пословања и трговања веома раширило у Србији. Такође, мора се признати да је све присутније присуство сајтова за онлајн куповање где је најлакше извршити плаћање помоћу неког од електронских новчаника који постоје. Иако је до скоро Скрилбио без премца, од скоро, тј. од ограничавања његове употребе у Србији, све више људи се окреће још једном светском електронском новчанику који се зове Пејонер.

Пејонер је поуздан електронски новчаник са милионима корисника широм света. Основан је 2005.год. са намером да олакша интернет плаћања, али не само производа. Првенствена намера му је била да буде платформа где ће послодавци плаћати фриленсерима за њухове услуге. Од тада се овај електронски новчаник стално развија и стално унапређује своје услуге. На пример, уклико препоручите Пејонер свом пријатељу, или било коме, и та особа отвори налог, онда и ви и та особа добијате по 25 америчких долара на свом налогу. Наравно, овде мора да се испуни још један услов. Наиме, тај новац ће бити пребачен на ваш налог када ваш налог буде имао укупну суму од 100 америчких долара. А уколико и сами отворите налог, без препоруке пријатеља, важи исто правило.

Иначе, и Пејонер је могуће повезати са девизним банкарским рачуном, и на тај начин је могуће повући средства која имате на свом налогу. Наравно, то је мало скупља опција јер на тај начин прво имате Пејонер провизију, а потом и провизију банке у којој сте послали свој новац. Како би ово избегли, ова компанија је понудила друго решење у виду карице. Наиме, можете поручити Пејонер припејд картицу помоћу које можете скинути своја средства на било ком банкомату у свету. И у том случају имате провизију, али од 2 америчка долара. Добро је знати да овде нема дневног лимита за скидање новца, можете скинути онолико новца колико желите, али свако скидање носи исту провизију. Иначе, вађење картице није, наравно, бесплатно. Картицу можете затражити а њено поседовање ће вас коштати $30 долара годишње. Такђе, период чекања на доставу картице је две недеље од датума одобрења од стране Пејонер сајта.

Мора се напоменути да први прилив новца на Пејонер није баш једноставан. Наиме, прво морате попунити одређени формулар, а потом и послати скен неког држанвог документа (лична карта, пасош и сл.), и опет чекати да сајт одобри прилив вашег новца. Додуше, не радите ово за сваку трансакцију, ово се ради само приликом прве трансакције, а потом су ови подаци увек исти. Иначе, сајт такође омогућава и креирање листе контаката са којима имате најчешће трансакције, а такође је могуће и размењивати поруке са људима који су на вашој листи. Можете и затражити плаћање од послодаваца.

Када се на крају погледа ситуација са електронским новчаницима у србији, може се доћи до закључка да је у овом тренутку Пејонер најбоља опција. Зашто? Разлог за ово је једноставна чињеница да нема превеликих оганичењ и чињеница да помоћу картице ове компаније можете да подигнете новац било где у Србији. Поред тога, нема дневног ограничења на износ који скидате.