Фејсбук рекламирање – први део

Фејсбук је тренутно водећа платформа и апликација у домену друштвених апликација у свету. Разлог овоме јесте и чињеница да стотине милиона људи имају своје Фејсбук налоге, lån. Пошто је број корисника ове друшвене мреже све већи, тиме су и веће могућности за рекламирање које ова платформа нуди. Наиме, компаније су схватиле да на Фесјбуку могу прићи већем броју мушерија и тако рекламирати своје производе. Међутим, ово је лакше рећи него учинити. Није довољно само ставити своју рекламу или направити одређену страницу. Морате знати које кораке треба предузети и када. Покушаћемо сада да Вам помогнемо

Прво и основно, и то не само код Фејсбук већ код сваке врсте рекламирања, јесте да знате шта желите. Утврдите добро своје циљеве и следите их. Много је битно да знате шта тачно желите да рекламирате, да тачно знате начин на који желите то да урадите, и коју циљну групу на Фејсбуку желите да таргетирате за своје производе или услуге.

Уколико сте нови на Фејсбуку, и не знате на који начин желите овде да се рекламирате имамо један користан савет. Прву ствар коју можете урадити за рекламирање свог производа или услуга јесте да направите страницу. Први и основни задатак у овом случају ће бити да привучете што више свиђања своје странице, и на тај начин ћете привући и што више људи који ће виети Ваш производ.

Уколико желите да будете конкретнији, онда можете да идете и на Фејсбук Понуде. Ово је одличан начин путем којег можете да понудете свој производ по мало повољнијим ценама, али искључиво Фејсбук корисницима. Препоручује се да се овде не нуди само попуст, него и неки поклон уз већ снижену цену. Прво треба да се иде на понуду која ће бити намењена само онима којима се свиђа ваша страница – sms lån hurtig udbetaling, а тек уколико ово прође добро, онда треба прећи на ширу публику и промовисање на Фејсбуку.

Врло је битно да увек будете доступни на Фејсбуку и потеницјалним Фејсбук купцима ваших производа или услуга. Ово се може постићи на веома једноставан начин – Ваш једини задатак јесте да преузмете фејсбук апликацију на свом мобилном апарату, и проблем је решен. Треба нагласити да је преузимање ове апликације потпуно бесплатно, а веома битно приликом одржавања сталног контакта са потенцијалним муштеријама.

Потом, врло је битно да платите рекламу на Фејсбуку која ће допрети до вечег броја корисника. Када ово урадите битно је да имате јасан позив на акцију у опису позива и рекламе. Такође, овде је врло битно да се јасно нагласе и промоције, снижења, или посебне погодности које нудите на својој страници или за одређене производе.

Уколико и не желите да сами користите Фејсбук, али бисте желели да допрете до корисника и потенцијалног тржишта, и то је могуће. Потребно је само да ркеирате рекламу, али ће се она увек налазити са десне стране где се налази одељак са новостима. Морате имати на уму и чињеницу да Фејсбук рекламе нису директно повезане са Фесјбук страницом.

Ово је био само први део како се рекламирати на Фејсбуку. У следећем чланку ћемо дати још неке конкретне савете за ово.